Vandaag wandelen we 16,5 km, de temperatuur zal openlopen tot 24 graden maar het voelt minder warm aan aangezien we zullen klimmen naar 1504 m, tevens het hoogste punt van deze camino.

Een prachtige zonsopgang maakt ons wakker in Rabanal, na ons ontbijt gaan we gaan vandaag richting Cruz de Ferro of het ijzeren kruis. Het is de traditie dat pelgrims een steentje van thuis, als symbool van alle lasten en zorgen, meedragen op hun tocht naar Santiago. Aan het Cruz de Ferro, worden deze steentjes achtergelaten, symbolisch een soort bevrijden van alle lasten en zorgen. Toen wij aan het ijzeren kruis stonden, waren we bijna alleen op een paar mensen na. Er stond een stel bicigrinos : dit is de samentrekking van de woorden ‘bicicleta’ en ‘peregrino’ dus pelgrims op de fiets. Emotioneel stonden ze elkaar te omarmen, heel ontroerend om te zien.

 

 

 

Daarna wandelden we richting El Acebo: een steile afdaling naar een mooi gerestaureerd bergdorp, met zo’n 12 vaste inwoners. We verwennen onszelf met een luxe accommodatie met zwembad, helaas was die nog niet geopend.

We genieten dan maar van het uitzicht en krijgen niet genoeg van de besneeuwde bergtoppen…

We genieten van de mooie zonsondergang.

Pin It on Pinterest