Go-Camino logo

Pelgrimstocht Aachen

De weg van Osnabrück naar Wuppertal is het vervolg van de “Via Baltica”, die door Noord-Duitsland loopt. In het westen sluit de Rheinische Jacobsweg zich direct aan; deze verloopt via Keulen naar Aken en van daaruit verder naar België, waar hij tenslotte op het Franse gedeelte van de pelgrimsroute of Camino uitkomt.

De lengte van de gereconstrueerde Jacobsweg in Noordrijn-Westfalen bedraagt meer dan 1.000 kilometer.

 

Pelgrimstocht Aachen

Dit is inbegrepen:

N

Overnachting in 2 persoonskamer met ontbijt

N

Bezoek aan de beroemde Carolusthermen 

N

Begeleide pelgrimswandeling

N

Pelgrims verrassingen

Veelgestelde vragen:

Hoe bereik ik het startpunt?

We spreken af aan het hotel op 5 minuten wandelen van het station van Aken. Raadpleeg op de site van de NMBS zeker de gunstige weekendtarieven! Aken heeft ook een goede verbinding via Welkenraedt. Je kan ook met een Railpass reizen en een stukje  Aken- Welkenraedt doen op de terugweg.
Ook handig: er is een parkeergarage aan het station van Aken: klik hier voor meer info.

Hoe is de accommodatie?

We logeren in een hotel op een rustige ligging en  op wandelafstand van het centrum.  Alle 2-persoonskamers zijn voorzien van beddengoed en handdoekkensets.

Wanneer gaat de tocht door?

 

  • Ons weekend gaat door van zaterdag 28 tot zondag 29 januari 2023.
Hoeveel kost deze wandeltocht?

Deze wandeltocht komt neer op 230 euro.
Een reisverzekering is voor eigen rekening.

Go Camino is een erkende reisprofessional aangesloten bij het VVR zodat u met u met een gerust hart op pelgrimstocht kan vertrekken.

 

Welke kleding trek ik het beste aan?

Trek warme kleding in laagjes aan, zodat je gemakkelijk iets kan uitspelen als je het te warm krijgt. Makkelijke wandelschoenen zijn echt wel noodzakelijk. Zorg ook voor regenkledij. Extra kledingtips lees je hier: https://via-elvira.com/wandelen-in-de-regen/wandelen-in-de-regen/

Is de sauna naakt?

Er is een naaktsauna enkel voor vrouwen, in het thermaal bad is er badkleding gewenst. Maar liefst 8 binnen- en buitenbassins met verschillende temperaturen kalmeren de geest en de ziel.  Verder zijn er 15 sauna’s: er is een opgietsauna, bio-kruiden sauna maar ook  een oosterse badwereld: dompel jezelf onder in de Arabische Nachten.

 

Programma:

 

Dag 1: Welness in Aken 

De ontmoetingsplaats voor ons pelgrimsweekend is nabij het Centraal Station van Aken.  De Romeinen waren grote fan van de minerale thermale bronnen. Wellness en water behoren tot een eeuwenoude traditie in Aken. We brengen daarom de middag door in de beroemde Carolus thermen: je kan kiezen voor  het thermaal bad of één van de 15 sauna’s. ’s Avonds eten we in de keizerstad in een van de lokale restaurants.

 

Dag 2: Sankt Jöris-Aken | 16 km

We starten de tweede dag met een  pelgrimswandeling van  Sankt Jöris helemaal tot aan de Dom van Aken  waar je ook een mooie stempel voor je pelgrimspaspoort kan scoren. We wandelen een stukje van de Jacobsweg in Noordrijn-Westfalen.   We volgen onderweg de gele pijlen van het pelgrimspad, ondermeer langs kerken, een  natuurgebied tot we in het centrum aan de Dom van Aken aankomen. Hier sluiten we onze pelgrimstocht in schoonheid af. We vergeten natuurlijk niet de De Akense specialiteit: printen uit Aken mee te nemen als souvenir  (Akens gebak). 

 

 

 

Enkele sfeerbeelden:

Waar wacht je nog op?

All text and images © Copyright Go Camino and Elvira Rog.
The Go Camino logo, "Go Camino", "Digital Detox Camino", "Friese Camino" , "Camino Vino", "Camino Original" and "Camino Spiritual" are trademarks and/or service marks and/or registered trademarks of Go Camino and Elvira Rog in the Benelux and/or Spain and/or other countries.

Pin It on Pinterest