Trek die wandelschoenen aan!

Deze tocht is ideaal om u voor te bereiden op uw pelgrimstocht of kennis te maken met mezelf maar ook een geweldige kans om uw uitrusting uit te proberen. Misschien is het ook eens het moment om een digitale sabbatdag in te plannen en uw smartphone thuis te laten?

 

Wat is inbegrepen?

 

N

Unieke wandeling in de voetsporen van de pelgrims

N

Wandelen met gelijkgestemden

N

Deskundige begeleiding van een ervaren pelgrim

N
Pelgrimsverrassingen

Veelgestelde vragen:

Hoeveel bedraagt de kostprijs?
De wandeltocht kost 20 euro. Go Camino is niet aansprakelijk voor ongevallen of de gevolgen van een fijne pelgrimstocht.
Waar starten we?

We spreken af aan het station van Diksmuide. Consulteer hier de NMBS Gelieve zelf een lunch te voorzien.

Hoeveel kilometer is de tocht?

Voor de tocht Diksmuide-Ieper  is de volledige pelgrimstocht 25 km.

 

Wanneer gaat de tocht door?

Diksmuide naar Ieper op zondag 14 juli  Inschrijven

Welke kleding trek ik het beste aan?

 

Trek warme kleding in laagjes aan (zodat u wanneer het te warm is iets uit kunt doen). Makkelijke wandelschoenen zijn aan te raden. Zorg ook voor regenkledij https://via-elvira.com/wandelen-in-de-regen/wandelen-in-de-regen/

Programma Diksmuide-Ieper |25 km

We ontmoeten elkaar aan het station van Diksmuide.  Al gauw wandelen we langs de Ijzertoren, een monument voor de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog. Bij het zien van het charmante kerkje in St. Jacobskapelle, met zijn verheven pelgrimbeeld van Eddy Malfait , beginnen je gedachten al te dwalen naar Santiago de Compostela. We wandelen langs het natuurreservaat De Ijzerbroeken langs de rivier de IJzer.

De Via Yprensis leidt je langs serene wegen, weg van het drukke verkeer, door de idyllische gemeenschappen van Boezinge en Steenstrate, recht naar het hart van historisch Ieper. We sluiten onze pelgrimstocht af met een glas Ypra bier op de markt, op wandelafstand van het station van Ieper.

 

 

Enkele sfeerbeelden:

Over de Pelgrimstocht “Via Yprensis”

De prachtige pelgrimsroute ‘Via Yprensis’ strekt zich uit over maar liefst 72 kilometer, haar weg kronkelend langs de schilderachtige oevers van de IJzer. Het voert je mee door betoverende natuurgebieden en pittoreske dorpjes, waar de echo’s van de Eerste Wereldoorlog nooit ver weg zijn.

Waar wacht je nog op?

All text and images © Copyright Go Camino and Elvira Rog.
The Go Camino logo, "Go Camino", "Digital Detox Camino", "Friese Camino" , "Camino Vino", "Camino Original" and "Camino Spiritual" are trademarks and/or service marks and/or registered trademarks of Go Camino and Elvira Rog in the Benelux and/or Spain and/or other countries.

Pin It on Pinterest