De Grote Routepaden lopen als aders door Europa. Je kan deze langeafstandswandelingen volgen met behulp van wit-rode markeringen. Eén van de bekendste is de GR5 (ca. 2.150 kilometer). Die loopt van Hoek van Holland aan de Noordzee door Vlaanderen en de Ardennen, de Vogezen en de Franse Alpen tot aan de Franse Riviera in Nice.  Na de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela  is de GR5 de populairste langeafstandsroute van Europa.

GR5

Dit is inbegrepen:

N

1 overnachting in een prachtig gelegen chalet of bungalow

N

Ontbijt 

N

2 fantastische wandelingen op 80% onverharde paden

Veelgestelde vragen:

Hoe bereik ik het startpunt?

We spreken af aan het station in SPA. Raadpleeg op de site van de NMBS zeker de gunstige weekendtarieven! Vanuit Coo is er een verbinding naar Luik (ja ook in het weekend). Deze mooie treinrit duurt ongeveer 50 minuten.

Hoe is de accommodatie?

Je logeert in een ruime chalet, alle eenvoudige kamers op basis van 2 personen van hetzelfde geslacht  zijn voorzien van beddengoed. Op het terrein is er ook een zwembad (enkel open in het hoogseizoen). Voor de individuele wandeltochten voorzien we een bungalow op basis van 2 personen met prachtig uitzicht op de mooie Amblève.

Wanneer gaat de tocht door?

 

  • vrijdag 11 en zaterdag 12 november 2022
Hoeveel kost deze wandeltocht?

Deze wandeltocht in groep komt neer op 195 euro per persoon.

Go Camino is niet aansprakelijk voor ongevallen. Een reisverzekering is voor eigen rekening. Go Camino is aangesloten bij het Garantiefonds reizen, zodat je met een gerust hart op wandeltocht kan vertrekken.

Welke kleding trek ik het beste aan?

Na uw definitieve inschrijving krijgt u een paklijst van ons. Trek warme kleding in laagjes aan, zodat je gemakkelijk iets kan uittrekken als je het te warm krijgt. Stevige en makkelijke wandelschoenen zijn echt wel noodzakelijk. Zorg ook voor regenkledij. Extra kledingtips lees je hier: https://via-elvira.com/wandelen-in-de-regen/wandelen-in-de-regen/

Met hoeveel deelnemers stappen we?

Voor deze wandeltocht houden we de plaatsen beperkt tot maximaal 10 wandelaars. Ben jij er één van?

 

 

Programma:

 

Dag 1: Spa-Trois Ponts | 22 km | ↗700m↘700m

Ons vertrekpunt  op dag 1 is aan het station van Spa. We wandelen het centrum van Spa uit en via een pittoreske waterloop belanden we in de bossen nabij Spa. We wandelen langs het Veen van Malchamps (Fagne de Malchamps ) een veengebied op het plateau in de Hoge Ardennen bestaande uit heide, moerassen en bossen. We wandelen langs een RAF-oorlogsmonument en een uitkijktoren . Het grindpad nabij Andrimont brengt ons richting Stavelot. De indrukwekkende abdij van Stavelot kunnen we al in de verte zien. We nemen de tijd om even rond te kijken in het pittoreske Stavelot. We kunnen de “De Blancs Moussis van Stavelot” overal terugvinden in de stad. Voor het laatste stukje volgen we nu de rivier de Amblève. We wandelen door een sprookjesachtig bos alvorens aan te komen op onze overnachtingsplaats vlak aan de Amblève. Voor wie 22 km teveel zou vinden die kan het laatste stukje via een kortere route langs een oude spoorweg afleggen: RAVeL (Réseau Autonome de Voies Lentes) met wat minder hoogteverschillen.

 

Dag 2: Trois Ponts-Coo| 6 km | ↗230m↘250m

’s Ochtends wandelen we van onze overnachtingsplaats naar de start van een mooie 2.5 u durende tocht naar Coo via Ster met prachtige vergezichten. De watervallen van Coo zijn de hoogste watervallen van België. De stoeltjeslift en het kajakken behoren tot de meest populaire activiteiten. We drinken nog even een koffie aan het station van Coo voor we terugsporen naar het station van Luik waar we afscheid van elkaar nemen.

 

 

 

Waar wacht je nog op?

All text and images © Copyright Go Camino and Elvira Rog.
The Go Camino logo, "Go Camino", "Digital Detox Camino", "Friese Camino" , "Camino Vino", "Camino Original" and "Camino Spiritual" are trademarks and/or service marks and/or registered trademarks of Go Camino and Elvira Rog in the Benelux and/or Spain and/or other countries.

Pin It on Pinterest