Go-Camino logo

Via Scaldea vanaf Vlissingen

De “Via Scaldea” pelgrimsroute vertrekt aan de St Jakobskerk in Vlissingen en loopt via de Westerschelde en het Meetjesland langs de Schelde naar Gent. Wij starten de eerste etappes vanuit Vlissingen via de overzetboot naar Breskens. We overnachten in IJzendijke (Sluis) om de volgende dag naar het zuiden te wandelen richting Kaprijke. Wie weet zet u de tocht van hier nog verder naar Reims?

Via Scaldea vanuit Vlissingen

Dit is inbegrepen:

N

Begeleide wandelingen

N
Pelgrimsverrassingen
N

Ontvangst in Vlissingen met pelgrimsthee

N

1 overnachting met ontbijt (2-persoonskamer)

N
Overzetboot Vlissingen – Breskens

Veelgestelde vragen:

Hoe bereik ik het startpunt?

We spreken af in Vlissingen aan het gezellige Sintjacobscafé waar u ontvangen wordt met een heerlijke pelgrimsthee. Voor de mensen die willen afreizen uit Gent, aan het zuid in Gent is er een busverbinding met Middelburg (1.30h) vandaar is er aansluiting naar Vlissingen (reistijd met de bus: 30 minuten). Klik hier voor meer informatie.   U kunt ook vanuit Antwerpen met de trein naar Vlissingen. Raadpleeg op de site van de NMBS zeker de gunstige weekendtarieven! In Eeklo voor de terugkeer kunnen we gemakkelijk afreizen naar Gent St Pieters.

Hoe is de accommodatie?

 In het pittoreske IJzendijke logeren we in een B&B op loopafstand van de gezellige markt. Alle comfortabele 2-persoonskamers (2 aparte bedden) zijn voorzien van beddengoed en handdoekkensets.

Wanneer gaat de tocht door?

 

  • wordt binnenkort aangekondigd!

 

Hoeveel kost deze wandeltocht?

Deze wandeltocht komt neer op 195 euro.
Een reisverzekering is voor eigen rekening.

Go Camino is een erkende reisprofessional aangesloten bij het VVR zodat u met u met een gerust hart op pelgrimstocht kan vertrekken.

 

Ik heb allergieën en/of ben vegetariër

Dat is geen enkel probleem! Meld al jouw speciale wensen gewoon eventjes op voorhand aan ons. Al onze locaties zijn erop voorzien om aanpassingen in het menu door te voeren.

Welke kleding trek ik het beste aan?

Trek warme kleding in laagjes aan, zodat je gemakkelijk iets kan uitspelen als je het te warm krijgt. Stevige en makkelijke wandelschoenen zijn echt wel noodzakelijk. Zorg ook voor regenkledij. Extra kledingtips lees je hier: https://via-elvira.com/wandelen-in-de-regen/wandelen-in-de-regen/

Moet ik mijn eigen rugzak dragen?

Dit is inderdaad een pelgrimstocht zonder bagagevervoer, in onze B&B zijn er handdoeken aanwezig. Ik raad u een aan een dagrugzak van maximum 30 liter te dragen. Het gewicht mag maximum 10% van uw lichaamsgewicht bedragen om comfortabel te wandelen.

Met hoeveel deelnemers stappen we?

Voor deze wandeltocht houden we de plaatsen beperkt tot maximaal 6 wandelaars. Ben jij er één van?

 

Programma:

 

Dag 1 : Vlissingen – IJzendijke| 16 km

We beginnen onze pelgrimstocht symbolisch aan de Sint- Jakobskerk, we wandelen richting de veerhaven waar we de overzetboot zullen nemen naar Breskens (inbegrepen in de prijs). Na een half uurtje varen komen we aan in Breskens. Breskens is een levendige kleine havenstad aan de monding van de Westerschelde. Hier gaan we op zoek naar het Jakobusbeeld bij de St Barbarakerk. Daarna kunnen we van de Zeeuwse lekkernijen zoals de Zeeuwse bolus. We wandelen richting IJzendijke, waar we zullen overnachten. In IJzendijke heeft u de kans om het museum “Het Bowerk” te bezoeken. Op het prachtige oude marktpleintje vind je een beeld van de schakende prins Maurits. Naast het mooie marktplein heeft IJzendijke nog een prachtige oude korenmolen: deze draagt de naam de Witte Juffer en de oudste protestantse kerk van Zeeland.

Dag 2 : IJzendijke-Kaprijke | 16 km

We vertrekken na het ontbijt, richting de Belgische grens, het eerste dorp dat we tegenkomen is Watervliet. We hebben hier tijd om koffie te drinken maar ook om de O.-L.-Vrouw Hemelvaartkerk te bezoeken met bijnaam de “kathedraal van het noorden”. Na Watervliet steken we het Leopoldskanaal over via een voetveer om uiteindelijk in Kaprijke te belanden. Het gemeentehuis van Kaprijke dateert uit de 17 de eeuw en is opgetrokken in barokstijl. We vergeten niet om een kijkje te nemen in Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk van Kaprijke. We eindigen in een leuk praatcafé, in hartje van het gezellige Kaprijke, waar men zicht heeft op een van de mooiste pleinen van Vlaanderen en het oud stadhuis. Maar ook in het café waar het heerlijk biertje “de blonde hippoliet” geboren is.. We nemen de bus van Kaprijke naar Eeklo. We wandelen samen naar het station van Eeklo waar we afscheid zullen nemen van de medepelgrims.

¡Buen Camino!

 

 

 

Waar wacht je nog op?

All text and images © Copyright Go Camino and Elvira Rog.
The Go Camino logo, "Go Camino", "Digital Detox Camino", "Friese Camino" , "Camino Vino", "Camino Original" and "Camino Spiritual" are trademarks and/or service marks and/or registered trademarks of Go Camino and Elvira Rog in the Benelux and/or Spain and/or other countries.

Pin It on Pinterest