u

Wanneer was de laatste keer dat je eens twee dagen níet reageerde op e-mails, Whatsapp’jes of Facebook?

u

Wanneer gaf je jezelf nog eens de ruimte en die broodnodige tijd om te reflecteren en te ontspannen?

u

Voel je je opgebrand? Ben je moe, verslaafd aan sociale media of heb je gewoon behoefte aan rust?

u

Grijp je op elk rustig moment automatisch naar je telefoon? En waarom eigenlijk?

u

Verlies je onnoemelijk veel tijd aan zinloze online activiteiten?

Doe mee met onze volgende Digitale Detox-retraite

Geen smartphone of internet!

Regels:

N

Geen smartphone

N

Geen FOMO (fear of missing out)

N

Geen stress

Inbegrepen:

N

Slapen in een kasteel en wellness

N

Strandwandelingen

N

Rust en zeegeruis

Resultaat:

N

Verbeterde slaap

N

Betere focus

N

Totale ontspanning

Gedurende deze dagwandelingen respecteren we uiteraard de coronamaatregelen:

  • We houden ons aan de 1,5 meter afstandsregel: voor, tijdens en na het wandelen.
  • Je krijgt tijdens deze tocht steeds de meest recente maatregelen mee. We vragen vriendelijk je hieraan te houden.
  • Ook alle plekken waar we overnachten en blijven eten voldoen (ruimschoots) aan de eisen.
  • Tijdens de vervoersmomenten draagt ieder van ons een mondkapje.

Programma:

 

Dag 1: Domburg

Je bent hartelijk welkom vanaf 17 u in onze overnachtingsplaats: een geweldig 13de-eeuws kasteel! Geen zorgen, er is een ruime parking. Het domein is ook prachtig gelegen, aan de rand van de duinen in het natuurgebied de Manteling van Walcheren. Je kan hier het pittoreske Domburg bezoeken, de oudste badplaats van Zeeland. Of neem gerust een kijkje in het gratis museum voor natuur en landschap van Zeeland. Dat ligt er vlak naast. Na onze kennismaking genieten we ’s avonds van een heerlijk buffet (15.5 euro ter plaatse betalen). Na het avondmaal kunnen we gebruik maken van het wellnessgedeelte van een luxehotel. Slippers, handdoeken en badjassen zijn inclusief. Deze spa heeft een Zeeuwse touch, met een douchewand van mosselen, oestervoetbaden en ligbedden van stro in de ‘boerenschuur’. Ook kan je hier een heuse Noordzeestorm ondergaan in de belevenisdouche. Aanrader!

Dag 2: Vlissingen – Domburg | 24 km

Na het ontbijt is er een transfer naar Vlissingen . De Sint-Jacobskerk in Vlissingen maakt sinds 1998 weer onderdeel uit van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Eeuwenlang vertrokken vanuit Vlissingen pelgrims (veelal per schip) naar Santiago. Je krijgt hier een heerlijke pelgrimsthee aangeboden in het gezellige Sint-Jacobscafé.

En dan gaan we samen op pad. Via de Boulevard Bankert wandelen we richting Zoutelande, waar we het strand opgaan. Afhankelijk van de waterstand lopen we over het strand of bovenlangs de Westkapelse zeedijk. Via dijk en strand wandelen we tot vlakbij de oude watertoren. Domburg heeft een lange geschiedenis als badplaats, maar ook als kunstenaarskolonie. Een gezonde lucht met een bijzondere lichtinval trekt als sinds jaar en dag mensen naar deze plek. ’s Avonds kan je heerlijk ontspannen op het terras aan het water of in de bar.

Dag 3: Domburg–Middelburg | 21 km

Via de Domburgse watergang wandelen we naar Middelburg. Dit soort watergangen dienden vanaf de middeleeuwen in de eerste plaats als afvoer van regenwater. Boeren brachten bovendien het hele jaar door hun producten met schuitjes over deze watergangen naar de markt in Middelburg. Langs het water bewonderen we een grote diversiteit aan wilde planten en in het ondiepe water kunnen vogels als lepelaars foerageren.  We maken een paar keer gebruik van een trekvlot. De eeuwenoude stad Middelburg is de zeer aantrekkelijke hoofdstad van Zeeland en voorheen een van de handelssteden van de VOC. Hier voel je nog steeds het welvarende verleden van de stad, terwijl je door het oude stadscentrum wandelt. We sluiten de dag af met een verfrissend drankje aan het stadhuis gelegen aan de Markt. Vanuit Middelburg is er transfer naar Domburg (inbegrepen), waar je je wagen terug kan oppikken.

 

Waar wacht je nog op?

All text and images © Copyright Go Camino and Elvira Rog.
The Go Camino logo, "Go Camino", "Digital Detox Camino", "Friese Camino" , "Camino Vino", "Camino Original" and "Camino Spiritual" are trademarks and/or service marks and/or registered trademarks of Go Camino and Elvira Rog in the Benelux and/or Spain and/or other countries.

Pin It on Pinterest