De historische cultuurroute Via Regia bestaat al meer dan 2.000 jaar. Daarmee is ze ook de oudste en langste verbinding over land tussen Oost- en West-Europa. De ca. 4.500 km lange route loopt van Kiev naar Santiago de Compostela en verbindt acht Europese landen met elkaar. Het Duitse gedeelte van de route is ca. 600 km lang. De langeafstandsroute werd en wordt nog steeds veel bewandeld door pelgrims op hun weg naar de ‘heiligdomsvaart’ van Aken.
De Via Regia is een waardevolle, unieke route die vooral rijk is aan Europese cultuurgeschiedenis. Een inspirerende route is het, vol culturele uitwisselingen en communicatie. Langs deze middeleeuwse handelsroute reisden vroeger niet alleen koningen, maar ook handelaars met al hun kostbaarheden. En tot slot volgden ook pelgrims de Via Regia, om via het middeleeuwse West-Europa naar het Spaanse bedevaartsoord Santiago de Compostela te geraken.

Dit is inbegrepen:

N
Overnachting in design-hostel met sauna
N

Bij aankomst in Maastricht: Limburgse Vlaai

N

Ontbijt en 2x lunch 

N

Bezoek aan microbrouwerij

Veelgestelde vragen:

Hoe bereik ik het startpunt?

We spreken af aan het station in Maastricht. Raadpleeg op de site van de NMBS zeker de gunstige weekendtarieven! Aken heeft ook een goede verbinding via Welkenraedt. Je kan ook met een Railpass reizen en een stukje Visé – Maastricht of Aken- Welkenraedt doen op de terugweg.
Ook handig: er is een parkeergarage aan het station van Maastricht: Q-Park P+R Station Maastricht (€ 14,00 per 24 uur)

Hoe is de accommodatie?

Je logeert in een glostel: een verblijfplaats met glamour! Jouw VIP-reis begint al met een gezond sapje bij het inchecken. ’s Avonds kan je tot 22 uur heerlijk stomen in de sauna (check vooraf de beschikbaarheid). Alle 3-persoonskamers zijn voorzien van beddengoed en handdoekkensets.

Wanneer gaat de tocht door?

 

  • We wandelen van zaterdag 23 tot zondag 24 oktober.
Hoeveel kost deze wandeltocht?

Deze wandeltocht komt neer op 230 euro.
Een reisverzekering is voor eigen rekening. Go Camino is aangesloten bij het Garantiefonds reizen, zodat je met een gerust hart op pelgrimstocht kan vertrekken.

Go Camino is niet aansprakelijk voor ongevallen of de gevolgen van een fijne pelgrimstocht.

Ik heb allergieën en/of ben vegetariër

Dat is geen enkel probleem! Meld al jouw speciale wensen gewoon eventjes op voorhand aan ons. Al onze locaties zijn erop voorzien om aanpassingen in het menu door te voeren.

Welke kleding trek ik het beste aan?

Trek warme kleding in laagjes aan, zodat je gemakkelijk iets kan uitspelen als je het te warm krijgt. Stevige en makkelijke wandelschoenen zijn echt wel noodzakelijk. Zorg ook voor regenkledij. Extra kledingtips lees je hier: https://via-elvira.com/wandelen-in-de-regen/wandelen-in-de-regen/

Met hoeveel deelnemers stappen we?

Voor deze wandeltocht houden we de plaatsen beperkt tot maximaal 10 wandelaars. Ben jij er één van?

 

Programma:

 

Dag 1: Maastricht-Gulpen | 19 km

De ontmoetingsplaats voor deze pelgrimstocht is nabij het Centraal Station van Maastricht. Eerst kunnen we nog onze rugzak/tas afzetten bij onze accommodatie, vlakbij het station. Van zodra we de stad verlaten, is het vooral genieten van het mooie landschap, de rust en het idyllische heuvelland met zijn romantische dorpjes. Zo gaan we in Gulpen dineren in de brouwzaal van de Gulpener brouwerij. Gulpener Bierbrouwerij BV is de winnaar van de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2020. Gulpener maakt gebruik van lokale producten en grondstoffen voor de bierproductie. In het eetcafé kunnen we smaakvol eten van lokale bodem (ook vegetarisch, voor eigen rekening). Opgezet volgens het ’25 miles-concept’, serveren ze alleen gerechten met grondstoffen die binnen een straal van 40 kilometer zijn geproduceerd. Daarna nemen we de bus terug naar Maastricht, waar we nog tot 22 uur ’s avonds kunnen genieten van een sauna (volgens beschikbaarheid).

 

Dag 2: Gulpen-Aken | 20 km

We starten de tweede dag met een uitgebreid ontbijtbuffet vol verse groente- en fruitsappen, fruit, ontbijtgranen inclusief overnight oats, vers brood en vegetarisch & vegan beleg. ’s Ochtends wandelen we op enkele kilometers van Gulpen naar het Klooster Wittem. Al eeuwen een gastvrije pleisterplaats voor de ziel, maar vooral bekend als bedevaartsoord voor de Heilige Gerardus. Van Wittem wandelen we zo’n 7 km tot aan de Duitse grens, langs wijngaarden en pittoreske dorpjes. Naarmate we de Duitse grens naderen, zien we hier ook de stijl van de huizen veranderen. Vervolgens steken we de grens over en wandelen we helemaal tot aan de Dom van Aken . Hier sluiten we onze pelgrimstocht in schoonheid af. Na de lunch mag je kiezen hoe je terugkeert naar Maastricht om je rugzak/tas op te halen: ga je met de bus of liever met de trein? Sommige pelgrims kiezen ervoor om zelf hun rugzak/tas te dragen. In dat geval kan je natuurlijk rechtstreeks naar huis vertrekken vanuit Aken.

 

 

 

Waar wacht je nog op?

All text and images © Copyright Go Camino and Elvira Rog.
The Go Camino logo, "Go Camino", "Digital Detox Camino", "Friese Camino" , "Camino Vino", "Camino Original" and "Camino Spiritual" are trademarks and/or service marks and/or registered trademarks of Go Camino and Elvira Rog in the Benelux and/or Spain and/or other countries.

Hou je van wandelen en wil je op de hoogte gehouden worden van wandelweetjes om je Camino te plannen? Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief!

Je bent met succes geabonneerd!

Pin It on Pinterest