De Camino Brabant is een pelgrimswandeltocht in het Nederlandse Noord-Brabant langs Den Bosch, Eindhoven, Tilburg en Breda.

De totale lengte van de route is 300 kilometer, de helft daarvan over onverharde wegen en paden.

De bewegwijzering met de Jacobsschelp is aangepast aan de Brabantse stijl: rood en wit.

Camino Brabant

Inbegrepen zijn:

N

Pelgrimspaspoort

N

Ontvangst met een typische Bossche bol (lekkernij uit Den Bosch)

N

Twee overnachtingen op een bijzondere locatie

N

Twee keer een hemels ontbijt

N

Deskundige begeleiding van een ervaren pelgrim

Veelgestelde vragen:

Hoe bereik ik het startpunt?

 

 Neem heel eenvoudig de trein tot in ‘s-Hertogenbosch https://www.b-europe.com/NL  Rij je liever met de wagen? Dan doe je er ongeveer 2 uur over vanuit Brussel. Of laat je rijden met de Flixbus .
Mensen zonder wagen kunnen eventueel carpoolen met andere deelnemers. Je kan je wagen parkeren bij een nabij gelegen parkeergarage (18 euro per nacht). Voor het Kloosterhotel moet dit op voorhand gereserveerd worden.

Hoe is de accommodatie?

We slapen in een kloosterhotel midden in de stad. De inrichting van het hotel is met een knipoog geïnspireerd op de Zusters van Liefde. In elk hoekje, boogje en nisje zijn de geschiedenis én rust van het klooster voelbaar. De tweede nacht slapen we op een woonboerderij. De kleinschalige Friese paardenfokkerij maakt deze bed and breakfast uniek en serveert een fantastisch ontbijt.

Wanneer gaat de tocht door?

Het vertrek is op vrijdag 22 maart  in ‘s-Hertogenbosch met ontvangst van de typische lekkernij: een Bossche bol. We wandelen van zaterdag 23 tot zondag 24 maart 2024. (wachtlijst-volgende editie in de zomervakantie)

Hoeveel kost een wandeltocht?

Een wandeltocht kost 350 euro. Uw plaats is gegarandeerd na overschrijving. Reisverzekering is voor eigen rekening.

Go Camino is een erkende reisprofessional aangesloten bij het VVR zodat u met u met een gerust hart op pelgrimstocht kan vertrekken.

Ik heb allergieën en/of ben vegetariër

Dit is geen probleem als u dit ons op voorhand meldt. Onze locaties zijn erop voorzien om aanpassingen in het menu door te voeren.

Welke kleding trek ik het beste aan?

Trek warme kleding in laagjes aan (zodat u wanneer het te warm is iets uit kunt doen). Stevige en makkelijke wandelschoenen zijn echt noodzakelijk. Zorg ook voor regenkledij https://via-elvira.com/wandelen-in-de-regen/wandelen-in-de-regen/

Met hoeveel deelnemers stappen we?

Er kunnen maximaal 6 wandelaars deelnemen

 

 

Programma:

Dag 1: vrijdag, ‘s-Hertogenbosch

We ontmoeten elkaar in ‘s-Hertogenbosch bij onze overnachtingsplaats (op 20 minuten van ‘s-Hertogenbosch Centraal Station) en worden ontvangen met een lokale lekkernij: de Bossche bol. We logeren in een heel bijzondere locatie namelijk in een Kloosterhotel.  De inrichting van het Kloosterhotel is, met een knipoog geïnspireerd op de Zusters van Liefde. In elk hoekje, boogje en nisje zijn de geschiedenis én rust van het klooster voelbaar. We dineren ’s avonds (voor eigen rekening) in de gezellige binnenstad.

Dag 2: zaterdag, ‘s-Hertogenbosch-Nuland-Vinkel: 25 km

Na een hemels ontbijt wandelen we naar de startplaats van ons pelgrimsweekend, de Sint-Janskathedraal. We krijgen in de Maria kapel onze eerste stempel voor ons pelgrimspaspoort. We wandelen al snel de natuur in via het natuurgebied ‘Het Bossche Broek’ en het mooie ‘Sterrenbosch’, en vandaar langs de  Zuiderwaterlinie uit 1629. De tweede stempel halen we  bij het kapelletje op Den Dungen.  We vergeten niet om onderweg een stop te maken in de fantastische ‘Theetuin’, een hele leuke rustplek ook met een eigen stempel. We wandelen over de Wambergsche beek en  een stukje over de oever om onderweg te lunchen. We logeren in een klein dorpje iets van de Camino Brabant af nabij Nuland. Op de woonboerderij met zijn kleinschalige Friese paardenfokkerij, is het heerlijk rustig slapen. We dineren ’s avonds (voor eigen rekening) in een lokaal restaurant in het dorp.

Dag 3: zondag, Vinkel-Veghel: 24.6 km

Na een heerlijk ontbijt op de woonboerderij wandelen we terug naar de Camino Brabant naar een voormalige waterburcht die nu het Kasteel Heeswijk heet. De brasserie ‘de Barones’ in Het Koetshuis is dé plek voor bezoekers van het kasteel en landgoed om te genieten van koffie en lunch in een prachtige historische omgeving. Ook kunnen we hier een stempel halen voor ons pelgrimspaspoort.  Na de lunch wandelen we verder richting  de Kilsdonkse watermolen uit de dertiende eeuw.  Deze unieke combinatie van een watervlucht-korenmolen en een watergedreven oliemolen vind je nergens anders in Europa. We wandelen daarna richting Veghel waar we al snel de Kerktoren kunnen zien en waar we onze laatste stempel zullen halen voor dit stukje van de Camino Brabant. We sluiten ons wandelweekend af met een drankje in de stad.

 

Waar wacht je nog op?

All text and images © Copyright Go Camino and Elvira Rog.
The Go Camino logo, "Go Camino", "Digital Detox Camino", "Friese Camino" , "Camino Vino", "Camino Original" and "Camino Spiritual" are trademarks and/or service marks and/or registered trademarks of Go Camino and Elvira Rog in the Benelux and/or Spain and/or other countries.

Pin It on Pinterest