De 104de Vierdaagse zou dit jaar plaatsvinden van 21 tot en met 24 juli. De inschrijving startte al op maandag 3 februari aan de hand van een loting. Maar helaas kon de editie omwille van het Corona-virus niet doorgaan. Mensen leven hier een heel jaar naar toe. 41.235 wandelaars hebben vorig jaar de Vierdaagse uitgelopen. Van Australiërs tot Zuid-Afrikanen. Maar ook een heleboel Amerikanen uit het leger stappen met een zware rugzak. Wij hoeven enkel een dagrugzak.

Ook zijn er de beroemde Vierdaagsefeesten voor de studenten van Nijmegen die ’s ochtends aangeschoten de wandelaars staan aan te moedigen. Ik nam deel als debutant in 2018. Een hele warme editie.

De Vierdaagse is een wandelprestatietocht, aan de hand van je geboortejaar wordt vastgesteld welke afstand jij mag inschrijven. Voor mij werd het de 4×40 km, ik kon ook voor de 4×50 km gaan maar ik heb het toch maar bij de 40 km gehouden. De sfeer is uniek: animatie, de talrijke medewerkers , de toeschouwers , sympathisanten en familie die de wandelaars onderweg een hart onder de riem steken. Je moet het een keertje meegemaakt hebben. Nijmegen, de oudste stad van Nederland, doopt de St. Annastraat om tot ‘Via Gladiola’ en verwelkomt de wandelaars op de laatste dag van de Vierdaagse als echte helden. Traditiegetrouw krijgen de wandelaars gladiolen door het publiek aangeboden en ik dus ook. Helaas zal er dit jaar de straat maar stil bijliggen.

Pin It on Pinterest