Trek die wandelschoenen aan!

Deze tocht is ideaal om u voor te bereiden op uw pelgrimstocht of kennis te maken met mezelf maar ook een geweldige kans om uw uitrusting uit te proberen. Misschien is het ook eens het moment om een digitale sabbatdag in te plannen en uw smartphone thuis te laten?

 

Wat is inbegrepen?

 

N

Unieke wandeling in de voetsporen van de pelgrims

N

Wandelen met gelijkgestemden

N

Deskundige begeleiding van een ervaren pelgrim

N
Pelgrimsverrassingen

Veelgestelde vragen:

Hoeveel bedraagt de kostprijs?
De wandeltocht kost 20 euro. Go Camino is niet aansprakelijk voor ongevallen of de gevolgen van een fijne pelgrimstocht.
Waar starten we?

We spreken af aan de achterkant van het station van Brugge. U kunt het beste kiezen voor een weekend retour NMBS Gelieve zelf een lunch te voorzien.

Hoeveel kilometer is de tocht?

Voor de tocht Brugge-Veldegem  is de volledige pelgrimstocht  19 km.

 

Wanneer gaat de tocht door?

Brugge naar Veldegem: Inschrijven

Welke kleding trek ik het beste aan?

Trek warme kleding in laagjes aan (zodat u wanneer het te warm is iets uit kunt doen). Makkelijke wandelschoenen zijn aan te raden. Zorg ook voor regenkledij https://via-elvira.com/wandelen-in-de-regen/wandelen-in-de-regen/

Programma Brugge-Veldegem |19 km

We ontmoeten elkaar aan het station van Brugge. We verlaten de residentiële wijk van Sint Michiels en komen snel in het provinciedomein Tillegembos terecht waar we onze eerste schelp richting Santiago kunnen terugvinden. We wandelen verder langs het domein van Beisbroek, gelegen in Sint-Andries. Het landschap hier bestaat vooral uit heide, bos en akkers. We komen langs het Rode Dopheidereservaat, een natuurreservaat om uiteindelijk aan te komen bij de Abdij van Zevenkerk, een benedictijnenabdij, waar we zullen lunchen. We zetten onze pelgrimstocht verder richting de grot van de “Emmaüs”, niet ver van de priorij van Bethanië. Kunstig gecreëerde rotspartijen rondom en een altijd kabbelend beekje vlakbij, maken deze plek uniek. Het laatste stukje van onze pelgrimstocht is het domein van Merkemveld. Het domein bestaat grotendeels uit bossen met daarnaast weilanden en akkers. We sluiten onze pelgrimstocht af met een glas in Veldegem, waar we de bus richting Brugge kunnen nemen.

 

 

Over de Pelgrimstocht “Via Brugensis”

De volledige Via Brugensis begint eigenlijk noordelijker dan Brugge, in Sluis, en loopt langs Brugge door tot in het noorden van Frankrijk met achtereenvolgens Sebourg en Landrecies. Langs Roeselare, Menen, Pecq en Doornik is dat een afstand van ongeveer 175 kilometer.

Waar wacht je nog op?

All text and images © Copyright Go Camino and Elvira Rog.
The Go Camino logo, "Go Camino", "Digital Detox Camino", "Friese Camino" , "Camino Vino", "Camino Original" and "Camino Spiritual" are trademarks and/or service marks and/or registered trademarks of Go Camino and Elvira Rog in the Benelux and/or Spain and/or other countries.

Pin It on Pinterest